דף הבית » בלוג » מרק כתום עם חלב קוקוס
מרק כתום עם חלב קוקוס

מרק כתום עם חלב קוקוס

חורפי, מנחם, מעקצץ וטעים בטירוף. זהו המרק הכתום שלי.
אני אישית מאוד אוהבת מרקים ובאמת יכולה לחיות עליהם. עם סטייק בצד אבל כן אני חולת מרקים. במיוחד בחורף, כשקר בחוץ ויש קצת גשם המרק הזה ימלא אתכם בחום.
מי שלא אוהב כל כך גינג’ר יכול להוריד אותו אבל אני אישית חושבת שהוא עושה פלאים למרק.

מרק כתום עם חלב קוקוס

מרק כתום עם חלב קוקוס

מרק כתום עם חלב קוקוס של מור ניסן

מצרכים

  • 2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות

  • חתיכת דלעת קלופה וחתוכה לקוביות

  • 3 גזרים קלופים חתוכים גס

  • 1 בצל חתוך גס

  • 3 שיני שום קלופות שלמות

  • 2 כפיות ג’ינג’ר מגורר

  • 2 כפות שמן זית

  • 1 כף מלח

  • חצי כפית פלפל שחור

  • פחית של קרם קוקוס

  • מים שיכסו את כל הירקות

  • עירית קצוצה (להגשה)

הוראות הכנה

  • בסיר על חופ בינוני שמים שמן זית ונותנים לו מעט להתחם.
    מוסיפים את כל הירקות (בטטה, דלעת, גזר, בצל, שום וגינג’ר) ומאדים אותם קלות בשמן זית תוך כדי ערבוב. לאחר מכן מכסים את הכל במים, עד שמכסה את כל הירקות ולא מעבר לכך.הכנות למרק
  • מכסים את הסיר ונותנים לכל העניין הזה לרתוח ולהתבשל במשך כשעהבטטה וגזר בסיר
  • לאחר שעה מוסיפים את המלח והפלפל ומבשלים עוד כ-20 דקות.
    מורידים מהאש וטוחנים עם בלנדר מוט (מי שתוכן בבלנדר רגיל- לחכות שהמרק יתקרר מעט ואז לטחון בבלנדר ולהעביר חזרה לסיר).
  • מוסיפים פנימה את קרם הקוקוס ומערבבים. מתקנים טעמים לפי מה שרואים לנכון.
    מגישים עם מעט עירית קצוצה מעל.

Leave a Comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*