דף הבית » בלוג » כיסוני וונטון | וון טון
וונטון

כיסוני וונטון | וון טון

זה נכון שבצק של כיסונים הוא לא מאוד קשה להכין וגם לזה קיים מתכון למי שרוצה.
אבל ישבתי וחשבתי ואמרתי לעצמי למה לעבוד קשה יותר אם אפשר להקל על עצמנו בימים עמוסים?

אז כנראה שהזכרתי פה כמה וכמה פעמים על השוק הפיליפיני, וכאן אפרט קצת יותר מאחר ואת דפי הוונטון אני קונה שם.
השוק הפיליפיני הוא שוק שמתקיים משישי ועד ראשון בתחנה המרכזית החדשה בתל אביב והוא פשוט מדהים. יש שם מאכלים מהמטבח הפיליפיני שאפשר לאכול במקום כמו מרקים, קינוחים מיוחדים (כמו קינוח ההאלו האלו) ועוד הרבה דברים טובים. אבל מעבר לזה, הדבר הכיפי בו באמת הוא מכולת שנמצאת בקומה התחתונה ושם באמת תוכלו למצוא המון דברים שקשורים לבישול אסיאתי.
רטבים, נודלס, ירקות טריים, פירות, תבלינים.. באמת הכל.
בין היתר גם את דפי הוונטון בהם נשתמש במתכון הזה שנמצאים בחלק החיצוני של החנות במקררים.

כמובן שבמתכון זה אנחנו נכין הרבה וונטונים אבל מה שכיף הוא שהם עוברים הקפאה מעולה ואין דבר יותר כיף מלהכין מרק קליל ופשוט לזרוק למים רותחים 2-3 וונטונים שכבר הכנו מראש.

כיסוני וונטון

כיסוני וונטון

מתכון לכיסוני וונטון של מור ניסן

מצרכים

  • חבילת דפי וונטון

  • חצי קילו בשר בקר \ עוף טחון

  • רבע כפית פלפל לבן טחון

  • שן שום כתושה

  • חתיכת גינג’ר בגודל אגודל מגוררת

  • מעט מלח

  • כף סויה

  • כף סוכר

  • בצל ירוק קצוץ

  • כף קורנפרול

  • 4 כפות מים

  • מעט מים כדי לסגור את הוונטון

הוראות הכנה

  • בקערה מערבבים את כל המרכיבים מלבד הדפי וונטון (כולל הקורנפלור וה-4 כפות מים)
  • עם סכין למריחה לוקחים מהתעורבת ומניחים באמצע הדף המרובע (משהו כמו כפית מהתערובת), עם האצבע מעבירים מעט מים על קצוות הדף וסוגרים למשולש (אופציה להמשך היא לשים מעט מים על המשולש ולקווצץ את הקצה פנימה כדי לתת לו מראה אותנטי).
  • את הוונטונים מבשלים במים רותחים כ-5 דקות. אני אוהבת להגיש אותם כמו שהם על צלחת עם שמן צ’ילי, שמן שומשום ושום מטוגן מעל וסויה בצד.
  • את הוונטונים שנשארו מניחים על מגש עם נייר אפייה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים להקפאה. אחרי מספר שעות במקפיא אפשר להעביר אותם לקופסא עם מכסה אטום.
דף וונטון

אופצייה להגשה

כף שמן צ’ילי , כפית שמן שומשום ושום מטוגן וזהו!

וונטון עם צ'ילי

Leave a Comment

האימייל לא יוצג באתר.

*