דף הבית » בלוג » פאד קפאו
פאד קפאו

פאד קפאו

אחת המנות בהחלט האהובות עלי מהמטבח התאילנדי אסיאתי.
מנת בשר קצוץ עם אורז מנחם וביצה מטוגנת מעל שכל הצהוב שלה נשפך ועושה את הכל פשוט טעים יותר. וכל זה מלווה בטעמים עזים מהמטבח התאילנדי והכי חשוב המון המון בזיליקום! פשוט מסיבה בפה.

מנה ממש פשוטה להכנה, מהירה והכי חשוב טעימה.

פאד קפאו

פאד קפאו

מתכון פאד קפאו של מור ניסן

מצרכים

  • חצי קילו בשר בקר טחון (אפשר להחליף בעוף טחון)

  • חצי בצל סגול פרוס לפרוסות דקות

  • שן שום קצוצה

  • 2 כפות שמן רגיל

  • צרור שלם של בזיליקום מופרד מהגבעול

  • צ’ילי אדום פרוס

  • 5 כפות רוטב דגים

  • 2 כפות סוכר

  • ביצה לאדם

הוראות הכנה

  • מציעה לפני הכל להכין את כל החיתוכים מראש כי הבישול עצמו מהיר מאוד וצריך להיות על אש גבוהה.
  • בווק\ סיר גדול ורחב שמים את השמן ומחממים אותו מעט. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד להשחמה.
  • מוסיפים את הבצל, השום והצ’ילי ומטגנים יחד עוד כ-2 דקות.
  • מוסיפים את הרוטב דגים והסוכר, מערבבים וטועמים לתקן טעמים.
  • מכבים את האש, מוסיפים את כל הבזיליקום ומערבבים.
  • במחבת מכינים ביצת עין איך שאוהבים
    (אם רוצים להכין ביצת עין כמו התאילנדים—שמים במחבת כמות נכבדת של שמן רגיל ומחממים, שוברים פנימה את הביצה ומטגנים עד שעשויה)
  • מגיעים בקערה על אורז והביצה מעל.

Leave a Comment

האימייל לא יוצג באתר.

*