דף הבית » בלוג » סלט נאם טוק
סלט נאם טוק

סלט נאם טוק

האוכל התאילנדי הוא אוכל שעשיר בהמון עשבי תיבול ירוקים.
אלה עשבים שמלאים בברזל אבל הכי חשוב טעימים!

אחד הסלטים שאני תמיד ממליצה להכין באירוח הוא סלט הנאם טוק. סלט פשוט להכנה, שאפשר להכין מראש וברגע שנותנים ביס מרגישים בתאילנד.

ישנו טעם נוסף שנותר ללא הגדרה ונקרא- אומאמי. יש לנו חמוץ, מלוח, מתוק, חריף, מר ואומאמי. זהו בעצם טעם לא מאוד מוגדר שפשוט עושה לנו כיף בפה. אז אני יכולה להבטיח לכם שהסלט הזה הוא אומאמי אחד גדול ואין מישהו שלא יאהב אותו.

את הסלט הזה אני הכי ממליצה לאכול עם סטיקי רייס תאילנדי שאפשר לרכוש במכולות האסייתיות (משרים לילה במים ומאדים בסיר אידוי- לא לבשל במים!)

סלט נאם טוק

סלט נאם טוק

מתכון לסלט נאם טוק של מור ניסן

מצרכים

  • 500 גרם סינטה \ פילה

  • מעט מלח ופלפל

  • חצי כוס כוסברה קצוצה

  • חצי כוס עלי בזיליקום שלמים

  • חצי כוס עלי נענע שלמים

  • חצי בצל סגול חתוך לרצועות

  • 2 מלפפונים חתוכים לפרוסות

  • 5 כפות רוטב דגים

  • 5 כפות מיץ ליים \ לימון

  • 2 כפות סוכר דקלים (אם אין אפשר סוכר רגיל)

  • כפית צ’ילי יבש טחון (תלוי כמה חריף אתם אוהבים- אפשר לשלוט לטעמכם)

  • כף אורז מכל סוג (לא מבושל)

הוראות הכנה

  • במחבת קטנה קולים את האורז הלא מבושל עד להשחמה קלה קליית אורז
  • טוחנים במטחנה או במכתש ועליכתישת אורז

  • ממליחים ומפלפלים את הנתח בשר וצולים על מחבת עד לקבלת מידת עשייה מדיום (שיהיה מעט אדום בפנים). נותנים לנתח להתקרר בצד ולאחר שקר לגמרי פורסים לפרוסות דקות.סינטה לנאםטוק

  • שמים את הכוסברה, נענע, בזיליקום, בצל סגול, מלפפון, רצועות בשר ואורז קלוי. בקערה נפרדת מכינים את הרוטב עם הרוטב דגים, מיץ ליים, סוכר דקלים וצ’ילי יבש. מחכים שהסוכר יתמוסס ושופכים את הרוטב על הסלט. מערבבים מבלי לפצוע את העשבים ומגישים עם סטיקי רייס.

Leave a Comment

האימייל לא יוצג באתר.

*