דף הבית » בלוג » מרק טום יאם
מרק טום יאם

מרק טום יאם

אחד המרקים האהובים עלי מגיע אלינו היישר מתאילנד.
חמוץ, חריף ומלא טעמים שמתפוצצים בפה.
אז נכון שאין מולנו נוף של ים צלול, עצי קוקוס וגם בריזה טובה, אבל גם בחורף הקר אני נהנית לשבת מול הספה עם קערה של מרק טום יאם.

כשהייתי בתאילנד בפעם השלישית שלי, החלטתי שאני רוצה ללמוד קצת על האוכל מעבר לרק לאכול (לא שזה רע חלילה כן?) אז באי קראבי החלטנו לעשות סדנת בישול שם נלמד קצת על האוכל עצמו, נבשל וכמובן שבסוף גם נאכל דבר או שניים (תכלס לשם כך התכנסנו).

הבחור שלימד אותי להכין את מרק הטום יאם גילה לי משהו שלא ידעתי עד היום (למרות האהבה שלי לאוכל תאילנדי)- שבמרק טום ים בכלל אין חלב קוקוס.
יש מרק דומה שנקרא טום קה והוא עם חלב קוקוס אבל גם מעט שונה.
אז כדי להקל לנו את החך, למתכון שלי כן הוספתי חלב קוקוס (מרק טום יאם קלאסי חריף מאוד!), מה שגורם למרק להיות יותר עדין בחריפות שלו ולדעתי גם יותר טעים.

אז אולי התאילנדים יתעצבנו עלי שהוספתי את חלב הקוקוס אבל אני מקווה שאתם תהנו.

מרק טום יאם

מרק טום יאם

מתכון למרק טום יאם של מור ניסן

מצרכים

  • 1 ליטר מים

  • בצל שלם בינוני חתוך גס

  • מקל אחד של למון גראס שמעכנו מעט עם הצד השני של הסכין

  • 5 עלי כפיר ליים יבשים

  • 3 פרוסות גינגר טרי

  • 2 שיני שום שלמות קלופות

  • כף ממרח צ’ילי תאילנדי (למי שלא אוהב מאוד חריף יכול להחליף לקארי אדום)

  • 5 כפות רוטב דגים

  • 4 כפות סוכר

  • חבילת פטריות חתוכות לרבעים

  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות

  • מיץ מחצי ליים (אם אין אז לימון)

  • חזה עוף אחד חתוך לרצועות \ טופו חתוך לקוביות

  • חצי כוס חלב קוקוס

  • רבע כוס בצל ירוק גצוץ גס

  • רבע כוס כוסברה קצוצה גס

  • רבע כוס עלי בזיליקום מופרדים

  • אטריות אורז \ ביצים מבושלות (לא חובה)

הוראות הכנה

  • בסיר שמים את המים, הבצל, למון גראס, כפיר ליים, גינגר ושום ומביאים את הכל לרתיחה.
  • מוסיפים את את הממרח צ’ילי, רוטב דגים, סוכר ומערבבים.
  • מוסיפים את הפטריות, העגבניות וחזה העוף ומבשלים כ-5 דקות.
  • מוסיפים את הליים וחלב הקוקוס, מערבבים וטועמים לראות אם חסר רוטב דגים, ליים או סוכר.
  • מוזגים לקערה (ללא הלמון גראס, כפיר ליים, גינגר ושום), מוסיפים מעל בצל ירוק, כוסברה ובזיליקום או מגישים בצד.
  • אני אוהבת להוסיף גם אטריות שבושלו מראש ולעשות מהמרק ממש ארוחה משביעה.

Leave a Comment

האימייל לא יוצג באתר.

*