דף הבית » בלוג » מרק וונטון
מתכון מרק וונטון

מרק וונטון

אין, פשוט אין כמו אוכל אסיאתי. ושאני לא אתחיל לדבר על המרקים שלהם כי זה פשוט לא יגמר.
צלחת שכביכול נראית מעט חיוורת, עם מעט מרכיבים בפנים, אבל ברגע שנותנים ביס מבינים שזה כל כך טעים והדבר הזה פשוט מפוצץ טעמים. אוממי כפי שאומרים.

אני לא אשכח שהייתי בתאילנד וישבנו אני וחבר שלי במסעדה. שיא החום. משהו כמו 40 מעלות אבל אין מצב שאני מוותרת על המרק עם הוונטון, השום המטוגן, הפיש בולס שאני כל כך אוהבת. אז כן..אכלתי מרק ב40 מעלות במסעדה שאין בה מזגן. מזיעה לתוך המרק אבל שום דבר לא יעצור אותי.
ואז חבר שלי ראה מישהו שמכוון אליו מאוורר קטן. בלי לחשוב פעמיים, בלי לשאול ועם הרבה חוצפה ישראלית פשוט לקח את המאוורר וכיוון אותי עלי.

אז אני רוצה להראות לכם כאן שאפשר להכין מרק, נקרא לו אסיאתי, מלא המון מרכיבים ולא המון מאמץ. תסמכו עלי.

אני אוהבת להוסיף למרק את הוונטונים שלי (מתכון בבלוג) ואפשר גם נודלס מכל סוג שאוהבים.

מרק וונטון

מרק וונטון

מתכון מרק וונטון של מור ניסן

מצרכים

  • ליטר מים

  • 2 כוכבי אניס

  • 4 חתיכות גינג’ר גסות

  • 2 גזרים קלופים שלמים

  • 1 בצל חצוי עם הקליפה

  • 2 שיני שום קלופות שלמות

  • 3 כפות מירין

  • 1 כף סוכר

  • 4 כפות סויה

  • מעט מלח

  • רבע כפית פלפל לבן טחון

  • כפית שמן שומשום

  • גזר שלם חתוך לרצועות דקות

  • נבטים

  • בצל ירוק קצוץ גס

  • שום מטוגן (אפשר להשיג במזרח ומערב או בשוק הפיליפיני)

  • 3 וונטון לבן אדם שבישלנו במים רותחים(מהמתכון של הוונטון בבלוג)

  • נודלס (אני ממליצה על נודלס מוכנים בוואקום שאפשר להשיג בשוק הפיליפני או בחנות מזרח ומערב)

הוראות הכנה

  • בסיר שמים את המים, כוכבי אניס, גיג’ר, 2 גזרים קלופים שלמים, בצל, שיני שום ומביאים לרתיחה.
    מרתיחים כ-20 דקות כדי לתת למים לקבל את הטעמים. לאחר מכן מוסיפים את המירין, סוכר, סויה, מלח לפי הטעם ופלפל לבן. מבשלים עוד כ-3 דקות וטועמים אם חסר משהו (יותר מתוק, יותר מלוח).
    מסננים את המרק מכל מרכיביו ומחזירים לסיר.
  • במקביל מבשלים את הנודלס ואת הוונטון בסיר עם מים רותחים בנפרד עד שמוכנים.
  • בקערה מניחים את הנודלס, וונטון, גזר חתוך, נבטים ובצל ירוק. שופכים מעל את הציר שהכנו מקודם ומעל שמים מעט שמן שומשום ושום מטוגן.מרק וונטון

Leave a Comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*