דף הבית » בלוג » בוק צ’וי בסגנון קוריאני
בוק צ'וי בסגנון קוריאני

בוק צ’וי בסגנון קוריאני

לאחרונה מאוד סיקרן אותי המטבח הקוריאני. למרות שלא הייתי שם עדיין (מדגישה את ה-עדיין!) זה מטבח שתמיד נראה לי לא קשה וטעים. אז ראיתי המון סרטונים על אוכל קוריאני וחקרתי לא מעט מתכונים אבל כמובן שאת הדבר האמיתי עדיין לא ניסיתי.

במתכון הזה השתמשתי במוצר שמאוד נפוץ במטבח הקוריאני בשם- קוצ’וצ’אנג. זה בעצם מחית מעט מתוקה מפלפלים קוריאנים חריפים וזה מעולה בכל תבשיל אסייתי שניסיתי, אפילו משדרג כל בשר צלוי על האש. אפשר להשיג את זה בחנויות כמו מזרח ומערב, אני אישית קניתי את שלי במכולת הפיליפינית בתחנה המרכזית החדשה בתל אביב.

מוצר נוסף שנראה כאן היא מחית של פולי סויה מותססים. למעשה זה מה שנותן לנו את הטעם המלוח במנה. גם את המוצר הזה ניתן להשיג במכולות האסייתיות אבל אם לא הצלחתם למצוא אפשר להחליף אותו ברוטב דגים או סויה.

אז המתכון הזה הוא של בוק צ’וי, ירק שאני מאוד אוהבת שניתן להשיג אותו היום בכל סופר ומכולת, ברוטב מלוח מתוק חריף קוריאני טעים בטירוף. במנה הזאת לוקחת 2 דקות הכנה ולכן היא גם מאוד קלה להכנה.
במנה מוגשת בטמפרטורת החדר או קרה והיא מעולה כתוספת ירק לארוחת צהריים.

בוק צ'וי בסגנון קוריאני

בוק צ’וי בסגנון קוריאני

מתכון בוק צ’וי בסגנון קוריאני של מור ניסן

מצרכים

  • חבילת בוק צ’וי

  • ליטר מים

  • כפית קוצ’וצ’אנג

  • כפית מחית פולי סויה

  • כפית שומשום

  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

  • 2 שיני שום קצוצים

  • כפית סוכר

  • כפית שמן שומשום

הוראות הכנה

  • מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הבוק צ’וי כ-2 דקות. מסננים מהמים וישר שופכים מים קרים על מנת לעצור את פעולת הבישול של הירק. מניחים את הבוק צ’וי בצד.בוק צ'וי מורתחהכנות לקוצ'אצ'ונג קוריאני
  • בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב (קוצ’וצ’אנג, מחית פולי סויה, שומשום, בצל ירוק, שום, סוכר ושמן שומשום). סוחטים כל עלה של הבוק צ’וי טוב טוב וזורקים לקערת הרוטב.
    קוצ'וצ'אנג
  • מערבבים הכל יחד ומגישים קר או בטמפרטורת החדר.
    בתיאבון!

One Comment

  1. זה טעים בצורה לא הגיונית

Leave a Comment

האימייל לא יוצג באתר.

*