דף הבית » בלוג » קארי ירוק תאילנדי
קארי ירוק

קארי ירוק תאילנדי

קארי. המון סוגים שונים מהמון מדינות שונות. הודו, יפן, אינדונזיה ועוד המון.
היום אנחנו נתמקד בקארי הירוק התאילנדי, שהוא בדרגת החריפות החריף ביותר. זה מתחיל מקארי צהוב שהוא לא חריף, עובר לאדום שהוא קצת חריף ומגיע לירוק שהוא הכי חריף. ביניהם יש סוגים נוספים של קארי כמו פננג ומאסמן מהמטבח התאילנד, אבל אליהם נגיע בהמשך במתכון אחר.

הקארי הירוק היא בעצם משחה שמורכבת מעלי כפיר ליים, שאלוט, פלפלים חריפים ירוקים, שורש כוסברה, למון גראס והרשימה עוד ממשיכה. אבל למה לא לעשות לנו את החיים טיפה יותר קלים, מהירים אבל עדיין טעימים?

החלב קוקוס במתכון בעצם כאן כדי לתת לנו טעם עשיר יותר וקרמי ובנוסף מעדן טיפה את רמת החריפות. ככל שתשימו יותר חלב קוקוס ופחות משחת קארי כך התבשיל יהיה פחות חריף. אבללל…הקארי הזה אמור להיות חריף ואמורים להרגיש את הקארי היטב ולכן מי שלא אוהב חריף נא לדלג למתכון הבא.

בתוך הקארי אפשר לשלב המון ירקות שונים, חלבון שונה.. הכל לפי מה שאוהבים ולהגיש עם אורז או מעל אטריות אורז.

קארי ירוק תאילנדי

קארי ירוק תאילנדי

קארי ירוק של מור ניסן

מצרכים

  • כף שמן

  • כף וחצי משחת קארי ירוק

  • 2 פחיות שימורים של קרם קוקוס

  • 3 כפות רוטב דגים \ סויה

  • 2 כפות סוכר (עדיפות לסוכר דקלים אבל לא חובה)

  • כפית משחת תמרידני (אם לא משיגים אפשר לשים חומץ אורז)

  • 8-10 עלי כפיר ליים יבשים

  • 3-4 חצילים תאילנדיים חתוכים גס (ניתן להשתמש בחציל רגיל)

  • שעועית ירוקה חתוכה

  • טופו \ פרגית חתוכה לקוביות גדולות

הוראות הכנה

  • בסיר עמוק שמים כף שמן ומחממים. מוסיפים את עלי הכפיר ליים ומטגנים כחצי דקה
  • מוסיפים את משחת הקארי ומטגנים כחצי דקה על מנת לפתוח את הטעמים שבמשחה
  • שופכים פנימה את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה
  • מוסיפים את הרוטב דגים \ סויה, הסוכר ומשחת התמרידני, מערבבים וטועמים על מנת לתקן טעמים (יותר מלוח, יותר מתוק)
  • מוסיפים את החצילים, השעועית ירוקה והטופו \ פרגית פנימה ומבשלים על אש בינונית ללא מכסה כ-20 דקות. מגישים לצד אורז לבן או מעל אטריות אורז.
משחת קארי תאילנדי
green curry

One Comment

  1. Mario Rosato

    I don’t even know how I ended up here, but I
    thought this post was good.
    I don’t know who you are but definitely you’re going to a famous blogger if you aren’t already
    Cheers!

Leave a Comment

האימייל לא יוצג באתר.

*