דף הבית » בלוג » קרפ סוזט
קרפ סוזט

קרפ סוזט

קינוח בהחלט מרשים שיטריף כל אורח שתארחו בבית ותנו לי לגלות לכם סוג- כמה טעים ככה פשוט!

הקינוח מגיע אלינו היישר מצרפת (אפשר לזהות מהשם) והוא בעצם קרפים במחבת ברוטב של קרמל תפוזים מדהים ואני אוהבת להגיש את הקינוח עם מעט שמנת חמוצה.

בקינוח האמיתי כאשר מגישים אותו לשולחן שופכים מעט ברנדי על המחבת ומדליקים את זה באש, כך בעצם נוצר פלמבה. אני אישית לא עושה את זה כי הבית שלי די קטן ואני לא חושבת שהכל מבוטח אז אסתפק בכך. מה גם שזה יוצא מאוד מאוד טעים בלי הפלמבה.

קרפ סוזט

קרפ סוזט

מתכון לקרפ סוזט של מור ניסן

מצרכים לקרפ

  • כוס קמח

  • כוס חלב

  • 1 ביצה

  • שקית של סוכר וניל

  • מעט חמאה לטיגון הקרפים

  • מצרכים לקרמל תפוזים
  • חצי כוס סוכר חום

  • 2 כפות ברנדי

  • מיץ מ-2 תפוזים והגרידה שלהם

  • מעט תמצית וניל (לא חובה)

  • שמנת חמוצה (להגשה)

הוראות הכנה

  • בקערה שמים את כל המצרכים לקרפ ומערבבים היטב עד שאין גושים כלל.
  • במחבת שטוחה ויחסית גדולה מורחים מעט חמאה ועם נייר סופג מורחים שלא יהיה המון חמאה במחבת.
  • לוקחים מצקת ויוצקים מצקת שלמה מהבלילה אל המחבת. מסובבים את המחבת עד שכל הבלילה נפרסה על כלל המחבת ואז שופכים מהבלילה שבמחבת אל הקערה של הבלילה כך שישאר לנו קרפ דק.
  • נותנים לקרפ להיטגן משהו כמו 2 דקות עד שמתחיל להפרד מהדפנות ואז הופכים לצד השני לעוד כדקה.
    כך עושים עד שנגמרת לנו כל הבלילה. שמים את הקרפים מכוסים בניילון במקרר עד להגשה.
  • את הקרמל אני ממליצה להכין קרוב להגשה כי אז הוא הכי טעים.
    במחבת גדולה שמים את מיץ התפוזים, ברנדי והגרידת תפוז ונותנים לזה לרתוח. מוסיפים את הסוכר חום וממיסים במיץ תפוזים.
  • מקפלים את הקרפים לחצי ואז לרבע ומניחים במחבת להתקרמל יחד עם הרוטב. נותנים לקרפים משהו כמו 5 דקות בתוך המחבת לספוג את הטעמים של הרוטב. מגישים לצד שמנת חמוצה

Leave a Comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*